Inspiratie

Hoe verzin ik een goed idee?

Emmy Kool (28) werkt bij Jonge Honden. Als Jonge Hond wil zij graag verrassen. Haar werk bestaat voor een groot deel uit brainstormen om tot nieuwe ideeën te komen. Ook voor haar is het niet altijd makkelijk, ideeën komen niet vanzelf. Uitspreken wat zich allemaal in haar hoofd afspeelde, bleek voor haar de gouden vondst. Ze helpt jou graag een stapje verder met haar ervaring en schreef speciaal voor Utrecht  Wereldberoemd een aantal tips op! Verder lezen? Klik hier! 
 

Onbekend erfgoed in de provincie Utrecht
tekst en foto door Sietske de Vet

Erfgoed in Utrecht? Dan denk je aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Pyramide van  Austerlitz of Slot Zuylen. Maar er is meer! Naast dit materiële erfgoed (monumenten, landschappen, archeologische vondsten) bestaat er ook immaterieel erfgoed. Denk aan 
tradities, ambachtelijke vaardigheden, muziek … krijg je al inspiratie? Dat is precies de 
bedoeling. We helpen je graag op weg, lees snel verder.

 Het grootste geheim van Nederland
Middenin het landschap duiken ze plots voor je op: de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Samen met dijken, sluizen, kanalen en bunkers (meer dan 600) vormen zij een ingenieus systeem dat Nederland in oorlogstijd moest beschermen tegen vijandelijke troepen. Een bijzonder onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is de Plofsluis. Benieuwd naar het verhaal?
Lees meer! 

Blijf op de hoogte van de laatste updates!