Tien bijzondere ideeën zetten Utrechts erfgoed op de kaart

06 August 2018 finalisten

2018 is het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Ook de Provincie Utrecht wil haar erfgoed dit jaar in het zonnetje zetten. Daarom riep zij met een prijsvraag mensen op om ideeën in te zenden waarmee het Utrechtse erfgoed wereldwijde aandacht krijgt. Ruim 140 mensen gaven gehoor aan deze oproep.  Uit alle inzendingen zijn door een vakjury tien bijzondere ideeën geselecteerd. Deze tien finalisten krijgen de kans om hun idee verder uit te werken en te pitchen en maken daarmee kans op de hoofdprijs en andere toffe prijzen!

 

Jurering

Afgelopen weken ging een zevenkoppige jury in beraad om uit de 143 inzendingen de beste tien ideeën te selecteren. Zij lette hierbij op originaliteit, impact, beleving en professionaliteit. Het was een pittige klus: er zaten veel mooie en inspirerende ideeën tussen. Na een goede discussie is het de jury gelukt om tot een selectie te komen. De volgende tien ideeën worden de tijdens de prijsuitreiking op 6 oktober gepresenteerd (willekeurige volgorde):

 

Swing By, Say Hi
Romeinse badhuis beleving

Utrechtse tweedaagse

De Fiets Fontein

International Art Festival Utrechtse Heuvelrug

Past Meets Future: archeologische treinreis door de tijd

Poëziestraat Utrecht

Ni Hao Utrecht

Pop Up Hangmat Paradijs

Utrecht op pad

 

Pitchen en stemmen

De tien finalisten krijgen in augustus van het Utrechtse bureau Jonge Honden een pitchworkshop. Zodat zij goed voorbereid een filmpje kunnen opnemen waarin ze hun idee kort pitchen. Met de pitch kunnen zij in september online stemmen werven en zo kans maken op de publieksprijs: de Utrecht Wereldberoemd-fiets!

 

Ideeënmarktplaats en prijsuitreiking

De Provincie Utrecht wil daarnaast alle 143 idee-inzenders de kans bieden om hun idee tot uitvoering te brengen. Daarom wordt er tijdens de prijsuitreiking op 6 oktober een ideeënmarktplaats georganiseerd. Zit je dus niet bij de tien finalisten? Noteer dan in ieder geval zaterdagmiddag 6 oktober in je agenda! Tijdens de ideeënmarktplaats kunnen alle deelnemers in gesprek gaan met geïnteresseerde partijen om te onderzoeken of hun idee kan worden gerealiseerd.

 

Daarnaast zal op 6 oktober de grote finale zijn voor de tien finalisten. Ze pitchen dan voor publiek hun idee, waarna de jury in beraad gaat om de eerste, tweede en derde prijs te selecteren. Én natuurlijk uit te reiken! Meer informatie over de ideeënmarktplaats en de prijsuitreiking verschijnt binnenkort op www.utrechtwereldberoemd.nl.

Blijf op de hoogte van de laatste updates!