Wereldberoemd? Wat bedoelen jullie daar precies mee?
We willen je uitdagen om met ideeën te komen waardoor het erfgoed in de provincie Utrecht in het zonnetje komt te staan. Je kunt denken aan verbeteringen, activiteiten, vertellen van een verhaal, toerisme. Check het kopje inspiratie voor inspiratie!

Wat valt er allemaal onder het rijke verleden van de provincie Utrecht?
Dat laten we helemaal aan jullie! Er zijn al mooie overzichten vanuit de provincie en op het platform Utrecht Altijd te zien, maar verder laten we dat aan jullie verbeelding. Kijk eens om je heen in de trein, op de fiets, met de benenwagen of vanuit de auto: wat zie je en wat roept dat in je op?

Wat zijn de financiële kaders van het idee?
Wees vrij! We vragen om ideeën, niet om ondernemersplannen. Laat je dus niet remmen door financiële kaders maar bedenk wel dat er door de jury ook wordt gekeken naar de onderbouwing van een idee.

Hoe haalbaar moet het idee zijn?
Eén van de vier beoordelingscriteria is professionaliteit. Daarmee beoordelen we of er goed nagedacht is over het idee. Uiteindelijk zou het fantastisch zijn als een groot aantal ideeën wordt uitgevoerd. Dus een haalbaar idee is zeker een pré!

Waarom denk je dat ik mee wil doen?
Als je meedoet maak je kans om de provincie Utrecht op jóuw manier op de wereldkaart te zetten. Een vette kans! Naast eeuwige roem maak je kans op de hoofdprijs van €2.500,- een mooie ballonvaart over de Provincie Utrecht én de publieksprijs (een toffe fiets).

Als ik win, moet ik het idee dan ook uitvoeren?
Dat zou natuurlijk hartstikke tof zijn, maar het is niet verplicht. Je kunt zelf aan de slag gaan met de uitvoering of naar de ideeënmarktplaats komen. Op de ideeën-marktplaats worden ingezonden ideeën gekoppeld aan partijen die (in samenwerking met jou) het idee mogelijk echt gaan uitvoeren.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Je kunt meer informatie vinden in de briefing of mail ons op info@utrechtwereldberoemd.nl

Blijf op de hoogte van de laatste updates!